sd Δημοτική Φιλαρμονική
Εκτύπωση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΥΛΟΥ΄΄

http://www.commune-cailly.fr/filoime/krepost/888 Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου (Δ.Φ.Ο.Π) ιδρύθηκε το 1960 απο τον τότε Δήμο Πύλου. Η ίδρυση είχε ως στόχο τη προσφορά πολιτισμού και τη παροχή μουσικής παιδείας στους πολίτές και ειδικότερα στους νέους αυτού του τόπου, καλύπτοντας συγχρόνως τις εθυμοτυπικές εκδηλώσεις του τότε Δήμου.

  Πρώτος Αρχιμουσικός της Δ.Φ.Ο.Π υπήρξε ο Κεφαλονίτης κύριος Γεράσιμος Αντωνάτος. Η  Δ.Φ.Ο.Π συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό νέων και στελεχώθηκε το πρώτο μούσικό σύνολο. Κατα την δεκαετία του '80 αρχιμουσικός της  Δ.Φ.Ο.Π αποτέλεσε ο κύριος Γεράσιμος Τούλιος. Μετά απο ένα χρονικό διάστημα υπολειτουργίας και εν τέλει διάλυσης του μουσικού συνόλου, η Δ.Φ.Ο.Π συστήνεται και επαναλειτουργεί το Σεπτεμβριο του 2005. Αρχιμουσικός αναλαμβάνει ο κύριος Σταθόπουλος  Ιωάννης-απόφοιτος Εθνικού Ωδειου, Ελληνικού Ωδείου, Ωδείου Τέχνης Γ.Β Φακανά, Τ.Ε.Ι Αθηνών. Η  Δ.Φ.Ο.Π σταδιακά παίρνει την μορφή ενός δυναμικού μουσικού συνόλου. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις μέρες μας η  Δ.Φ.Ο.Π αριθμεί περι τα 65 μέλη και διεξάγει περι  40 εμφανίσεις ετησίως.

rencontre gay sur lille ΣΧΟΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Στη Δ.Φ.Ο.Π λειτουργούν οι κάτωθι σχολές οργάνων:

Φλάουτου-Πίκολου

Κλαρινέτου-Κουαρτίνου

Σαξοφώνου (Soprano alto, tenor)

Γαλλικού κόρνου

Κορνέτας

Τρομπέτας

Αλτικόρνου-Τζένις

Ευφωνίου

Τρομπονίου

Τούμπας (Σι ύφεση, Μι ύφεση)

Κρουστών (Κάσα, Ταμπούρο, Κύμβαλα,)

Μεταλλοφώνου

Σχολές Θεωρητικών

Συνόλο-Ορχήστρα-Μπάντα (Ξύλινα, Χάλκινα, Κρουστά όργανα)

just coffee dating website ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Δ.Φ.Ο.Π στεγάζεται στο ισόγειο της διατηρητέας οικίας του Κωστή Τσικλητήρα (Πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης,1912). Ο χώρος διαθέτει μεγάλη αίθουσα για την διεξαγωγή ομαδικών προβών, αίθουσα μελέτης, γραφείο Γραμματείας και Αρχιμουσικού καθώς και χώρο αποθήκευσης οργάνων και υλικών συντήρησης. Το Τσικλητήριο κτήριο διαθέτει επίσης ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο για την διεξάγωγή παραστάσεων και δοκιμών της ορχήστρας.

my blog ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Tο εκπαιδευτικό της έργο της Δ.Φ.Ο.Π. Πραγματοποιείται, 11 μήνες ετησίως (Σεπτεμβριος-Ιούλιος) και όσον αφορά το πολιτιστικό-καλλιτεχνικό της τομέα, λαμβάνει χώρα αδιάλλειπτα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους . Έτσι λοιπόν η Δ.Φ.Ο.Π εκπαιδεύει στις σχολές της περίπου 30 σπουδαστές ετησίως, πραγματοποιώντας συγχρώνως  περι τις 40 εμφανίσεις  σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πύλου -Νέστορος, καθώς και συμμετάσχει σε φεστιβαλ εντός του Νομού Μεσσήνιας. Ενδεικτικά αναφέρονται : εμφανίσεις σε εθνικές εορτές στην Πύλο, εορταστικές   και εθιμοτυπικές παραστάσεις σε  Κορώνη, Χώρα, Χανδρινού, Βλαχόπουλο, Μεθώνη, Πύλο- καθώς και σε δημοτικά διαμερίσματα των περιοχών αυτών- και πλήθος συναυλιών ειδικά κατά την περίοδο Χριστουγέννων,Πάσχα καθώς και τη καλοκαιρινή περίοδο σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.

next ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ                                                                     

  Όραμα και σκοπός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου είναι να ΄΄να διαμορφώσει γενιές νέων που θα ευαισθητοποιηθούν μέσα απο τη τέχνη της μουσικής και θα δημιουργήσουν παράδοση και πολιτισμό στο τόπο μας΄΄.

   Η Δ.Φ.Ο.Π. συμβάλει αποφασιστικά στη πρόοδο του τόπου μας ,  προσβλέπει στη δημιουργία μιας βαθιά ριζωμένης παράδοσης στις ζωές των νέων  (μοντέλο Κέρκυρας ) και στοχεύχει άμεσα να αποτελέσει μοχλό προβολής της ευρύτερης περιοχής της Πύλου  πέρα από τα γεωγραφικά όρια του νομού μας.